U kunt zich aanmelden via het contactformulier. Als u dat wilt hebben we eerst een telefonisch gesprek, u kunt dit aangeven op het contactformulier.
De eerste afspraak is een wederzijdse kennismaking. In dit gesprek gaan we uitvoerig in op uw hulpvraag en maken een plan hoe de begeleiding er uit gaat zien.
Na drie behandelingen zullen we kort evalueren om te zien of we op de goede weg zitten. Zo nodig volgt een bijstelling. Ook wanneer blijkt dat haptotherapie niet de juiste begeleiding is kijk ik met u verder in het zoeken naar een therapeut die past bij wat u nodig hebt aan begeleiding.
Voor haptotherapie is geen verwijzing van een huisarts nodig.
Een sessie haptotherapie duurt ongeveer een uur en kost €90,--. Afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd worden in rekening gebracht.
Haptotherapie wordt meestal (gedeeltelijk) vergoed via de aanvullende verzekering . Alle verzekeraars hanteren daarin hun eigen tarieven. Raadpleeg de polis van uw eigen verzekeraar voor de voorwaarden. Op de site van de Vereniging van Haptotherapeuten vindt u een actuele lijst met daarop veel verzekeraars en het bedrag dat zij u ter vergoeding bieden. Zie: https://haptotherapeuten-vvh.nl/voor-patienten/vergoeding-haptotherapie
Ik ben lid van de Vereniging voor Haptotherapeuten (VVH) onder lidnr. 305A. Dit houdt in dat
In verband met het corona virus is er een aangepaste werkwijze:
Op 11 mei gaat de praktijk weer open. Om de risico`s van besmetting zo klein mogelijk te houden heb ik een coronaprotocol gemaakt. Het is enorm belangrijk dat wij daar met elkaar zo goed mogelijk mee om gaan.
Om samen aan het werk te kunnen moeten we ons aan de volgende regels houden:
Voor wat betreft de hygiëne gelden de volgende regels:
Op de Niasstraat is er een grote wachtruimte, probeer toch zo kort mogelijk voor de afspraak te komen. Als het even kan maak je geen gebruik van de toiletten (het mag wel!).
Met betrekking tot de regel 1,5 meter afstand bewaren geldt het volgende:
Wat verwacht ik van je en mag je van mij verwachten:
Wanneer zeg jij of ik af:
Welke consequenties heeft af bellen?
Het protocol is weliswaar strikt maar dat maakt dat we, als we elkaar weer ontmoeten op de praktijk, dat in veiligheid kunnen doen.
In deze privacyverklaring vindt u de informatie welke gegevens ik van u vastleg en wat ik met deze gegevens doe.
UW PRIVACY
Voor een goede behandeling is het noodzakelijk en is het ook mijn wettelijke plicht (WGBO) om van u een dossier aan te leggen. Dit dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidssituatie en gegevens over de behandelingen. Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor uw behandeling noodzakelijk zijn en gegevens die ik, na uw expliciete toestemming, heb opgevraagd bij een andere zorgverlener, bijvoorbeeld bij de huisarts.
U mag van mij verwachten dat ik zorgvuldig omga met uw persoonlijke en medische gegevens en ervoor zorg dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens. Als uw behandelend therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens in uw dossier.
Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).
Ik ben als behandelaar gehouden aan de wettelijke bewaartermijn voor het cliëntendossier. Deze termijn is 15 jaar. Over ieder ander gebruik van uw gegevens zal ik u eerst informeren en hiervoor expliciet uw toestemming vragen.
De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden: